Piece termoolejowe segmentowe

piece piekarcznie segmentowe

Piece piekarnicze typu PST

Tego typu urządzenia piekarnicze są przystosowane do współpracy z automatycznym załadunkiem i rozładunkiem firmy BOHAMET S.A. Produkowane są jako jednostrefowe lub podzielone na 2 do 4 stref grzewczych. Jeden segment to trzy komory wypiekowe. Dwanaście komór wypiekowych to maksymalna ich ilość w jednym piecu. Powierzchnia wypiekowa pieca od 27 m2 do 54 m2.

Piece piekarnicze typu PWTS

Urządzenia piekarnicze PWTS składają się z 2 segmentów wypiekowych. Produkowane są jako bezstrefowe lub dwustrefowe. Gabaryty segmentów w znaczny sposób ułatwiają montaż pieca u klienta. Piec może składać się maksymalnie z sześciu komór wypiekowych. Załadunek odbywa się ręcznie, aparatem załadowczym lub półautomatem załadowczym. Powierzchnia wypiekowa pieca od 15 m2 do 27 m2.

wyposażenie piekarni

Piece PST oraz PWTS przeznaczone są do wypieku chleba pszennego, mieszanego, żytniego a także bułek i rogali. Wypiek odbywa się bezpośrednio na płytach ceramicznych lub na blachach wypiekowych dla wersji PWTS. Proces pieczenia, w którym nośnikiem ciepła jest olej termalny krążący w instalacji olejowej zapewnia równomierny rozkład temperatur w komorach wypiekowych oraz wysoką sprawność cieplną pieca. Produkty otrzymywane z tych pieców są powtarzalne, równomiernie wypieczone i wysokiej jakości.

Elementy składowe pieców termoolejowych segmentowych

W składu wchodzą: kocioł, piec, instalacja olejowa, zbiornik wyrównawczy, zbiornik przelewowy, instalacja elektryczna, system sterowania. Dla zapewnienia bezpieczeństwa użytkownika piece zostały wyposażone w odpowiednie systemy ochronne i zabezpieczające, gwarantujące natychmiastowe wyłączenie pieca w momencie wystąpienia sytuacji awaryjnej.