Piece piekarsko – cukiernicze elektryczne

Piec PS-600 posiada budowę modułową umożliwiającą  rozbudowę w miarę potrzeby o kolejne komory wypiekowe.
Elektryczne zasilanie umożliwia płynna regulację temperatury wypieku w każdej komorze z osobna, co pozwala na wypiek zróżnicowanego asortymentu na poszczególnych komorach wypiekowych. Gwarantuje także równomierny rozkład temperatury na całej powierzchni komory.
Każdą komorę wypiekową możemy traktować, jako całkowicie odrębny piec.

Każda komora wypiekowa wyposażona jest w dwa komplety grzałek tzn. grzałki górne znajdujące się na górze komory oraz grzałki dolna znajdujące się pod płytą wypiekową. Każdy komplet grzałek posiada odrębną regulację temperatury oraz odrębny termoregulator.
Piec PS-600 jest wyposażony w system zaparowania (osobno dla każdej komory). System zaparowania komory wypiekowej posiada odrębne ogrzewanie działające niezależnie od grzałek
wypiekowych.
System zaparowania pozwala na wytworzenie odpowiedniej ilości pary potrzebnej do wypieku chleba
oraz drobnego pieczywa.